Як поводити себе під час карантину

1. Виходьте з будинку тільки по обов'язкових справах - на роботу, за продуктами, в аптеку, з метою отримання медичних або інших життєво важливих послуг.
2. Не відвідуйте парки, сквери, ігрові та дитячі майданчики та інші громадські місця. Гуляти в парках і скверах можна тільки з дітьми «по-сімейному», тобто не групами і не великими компаніями, а з тваринами - поодинці.
3. Не можна проводити заняття в гуртках, секціях, спортклубах, тренажерних залах, навіть з мінімальною кількістю учасників. Це правило поширюється на заняття як в державних, так і в приватних установах. Можна займатися фізкультурою індивідуально.
4. Спілкуватися з іншими людьми слід дистанційно за допомогою засобів зв'язку, не слід ходити в гості і приймати у себе вдома друзів і членів сім'ї, які не проживають з вами.
5. Рекомендації для тих, хто входить до групи ризику: людям похилого віку, людям з важкими хронічними захворюваннями (будь-якого віку), тривалими респіраторними захворюваннями, включаючи астму, аутоімунними і серцево-судинними захворюваннями, з діабетом, розладом імунної системи і онкологічними захворюваннями слід проявляти особливу ​​обережність. Намагайтеся взагалі не виходити з дому і нікого до себе не запрошувати. Проте звертайтеся за допомогою до друзів і членів сім'ї, щоб вони допомогли з доставкою продуктів харчування і ліків на будинок.
6. Працюйте по можливості з дому, використовуючи відеодзвінки і конференц-зв'язок. Якщо віддалена робота неможлива, то кожен роботодавець зобов'язаний забезпечити співробітникам робочий простір на відстані двох метрів від робочого місця будь-якого з його колег. Роботодавець повинен також стежити за тим, щоб співробітники дотримувалися правил особистої та загальної гігієни. Якщо ви замовляєте товари, доставка повинна здійснюватися тільки до порога, вхід в житлові та робочі приміщення кур'єрам заборонений.
7. Часто і ретельно мийте руки з милом протягом 20-40 секунд або обробляйте їх спиртовмісними (від 60%) антисептиками.
8. Якщо ви виходите з дому в ситуаціях, коли це потрібно (див. Розділ 1), контакт з іншими людьми повинен бути скорочений до мінімуму. Дотримуйтесь на вулиці дистанції в 2 метри від людей.
9. Пам'ятайте, що з 18 березня заборонено перевозити більше 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах, автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення міськими маршрутами.
10. Якщо існує проблема зі здоров'ям, рекомендується отримувати медичні послуги віддалено, по телефону, утримуючись, наскільки це можливо, від відвідування амбулаторій і лікарень. Перед тим, як записуватися на плановий огляд у медично-інформаційній системі - на дослідження, щеплення, планову консультацію, отримання довідки, рецептів, проходження медичної комісії, масаж, фізіопроцедури або просто задати питання чи взяти довідку - обов'язково зв'яжіться зі своїм сімейним  лікарем, лікарем-терапевтом або лікарем-педіатром (за мобільним телефоном вашого лікаря або через реєстратуру потрібної амбулаторії), щоб врахувати необхідність і доцільність візиту.
Не піддавайтеся паніці і будьте здорові.

Комментарии

Популярные сообщения